De Ontdekking

Missie & Visie

Onze missie is alle kinderen op een veilige, gestructureerde en geïnspireerde manier uitdagen om eruit te halen wie erin zit, zodat ze na acht jaar onderwijs met een rijk gevulde rugzak aan bagage de school verlaten en succesvol kunnen starten in het voortgezet onderwijs. Wij gaan uit van 'samen leren, samen leven'.

Vanuit onze visie houden wij naast cognitieve vaardigheden ook rekening met sociale, creatieve, maatschappelijke en culturele talenten. Ons onderwijs is procesgericht en ontwikkelingsgericht. Falen is gewoon een kans om iets opnieuw te proberen. Van proberen kun je leren. Wij begeleiden de kinderen vanuit een coachende houding.
Onze kernwaarden: eigenaarschap, creativiteit, samenwerking en betrokkenheid komen overal in ons onderwijs terug. 

De Ontdekking is een basisschool, waar iedereen welkom is. Van welke sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond je ook bent, wij verwachten van onze kinderen dat ze aandacht hebben voor elkaar, elkaar willen leren kennen en begrijpen om samen goed te kunnen spelen, leren en werken. 

Zo halen ze eruit wie ze zijn, worden zij wie ze kunnen en willen zijn en dragen zij later op een succesvolle en gelukkige wijze bij aan de maatschappij.

"Wat kinderen op school meekrijgen, dragen ze een leven lang met zich mee."

Anne Fleur Kes En Roos Voor School

Kijkje in de school

Hoe ziet onze school er eigenlijk aan de binnenkant uit? Dat ontdekt u hier. Kijk maar eens rond in onze lokalen, hallen en andere ruimtes. 

Kijkje in de school

Kom kennismaken

Denkt u dat onze school iets is voor uw kind? Kom dan kennismaken.
Wij laten u graag de school zien terwijl de kinderen bezig zijn en informeren u dan over ons onderwijs.
Laat uw gegevens achter om een afspraak te maken en kom sfeerproeven bij ons op school. 

Maak een afspraak

Samen leren, samen leven!